E-mail: hi@familyfully.com

The Puppet Master of Barcelona: Xavier Hernandez Creus Story

Fullständigt namn: Xavier Hernandez Creus
Född: 25 januari -1980
Stjärntecken: Vattumannen
Födelseort: Terassa
Yrke: Bransch:Sport

Profil
Xavier “Xavi” Hernández Creus var FC Barcelonas gyllene juvel. Han spelade sida vid sida med Lionel Messi och Luis Suarez i matcher och turneringar på planen. Hans karriär som central mittfältare började i en ung ålder av sex år. Med sin beslutsamhet och passion för sporten har han nu blivit en av de bästa mittfältarna i fotbollens historia.

Xavi var en gång den mest framgångsrika spanska spelaren i världen och gjorde cirka 31 troféer i sin karriär. Han var IEFFHS World’s Best Playmaker för 2008 till 2011, och den vanliga tvåan för World’s Best Player of the Year. Även om han inte är i paritet med Pele eller Alfredo Di Stefano, har Xavi fortfarande sitt eget arv i fotbollsvärlden, och fick utmärkelsen Årets idrottsman i Spanien 2009, guldmedalj av Royal Order of Sporting Merit 2010 och Prince of the Year. Asturias Award för sport 2012.

Early Life
Xavi föddes den 25 januari 1980 i Terrassa, Barcelona, Spanien. Han föddes i fotboll som son till en före detta fotbollsspelare själv, Joaquim Hernandez. Han växte upp med att älska engelska fotbollsspelare som John Barnes och Paul Scholes samt Barcelonas egen Pep Guardiola. Delvis på grund av sin fars inflytande och hans djupa passion för sporten kom Xavi in i FC Barcelonas La Masia ungdomssystem. Han var elva när han först gick med i ungdomsklubben och lagreserverna för Barcelona B. Han blev en viktig medlem av gruppens framgångar som till och med ledde dem till andra divisionen.

Karriär
Xavi började sin ungdomskarriär i Barcelona och hade fördelen att avancera till klubbens seniordivision utan problem. Han debuterade i en match mot UE Lleida i Copa Catalunya den 5 maj 1998. Tre månader senare gjorde han sitt första mål med laget under Supercupfinalen. Detta tillsammans med hans prestation hjälpte honom att komma i laguppställningen för sin första La Liga-match den 3 oktober 1998. Barcelona vann med ett slutresultat på 3?1. I slutet av sin första säsong kunde han spela tjugosex matcher och blev 1999 års genombrottsspelare i La Liga.

Trots Barcelonas ekonomiska begränsningar och nästan konkurs 2001-2003 stannade han kvar. med laget. Hans ansträngningar gav resultat 2004 när han utsågs till vicekapten för laget under den säsongen. Därefter utsågs han till årets spanska spelare i La Liga. Men på grund av ett avslitet ledband i knäet fick han kliva bort från planen i drygt fyra månader. När han kom tillbaka för att spela placerades han på avbytarbänken. Efter den säsongen 2007?08 uttryckte Xavi sin önskan att gå över till Bayern München. Men Barcelonas Pep Guardiola, som då var ny tränare för laget, höll honom tillbaka från att lämna. Med hans hjälp vann Barcelona fler och fler matcher i flera turneringar. Xavi visade fantastiska färdigheter när han assisterade på planen. Han var en av de bästa spelarna som hade höga poäng i assisttabellen. I sin tur blev han Barcelonas näst bästa spelare och mottagare av Trofeo Alfredo di Stefano. 2010 skrev han på ytterligare ett fyraårskontrakt med laget och lyfte upp dem i spel och matcher till seger. Han fortsatte att spela för FC Barcelona till 2014. Hans avgång tillkännagavs offentligt i juni 2014.

Innan hans sista match blev han klubbkapten och spelade för 500:e gången i La Liga-tävlingen den 25 april , 2015. Han var den åttonde spelaren som hade det här rekordet i sin karriär. Till hans ära gavs en avskedshyllning den 4 juni och två dagar senare dök han upp i en FC Barcelona-match som avbytare i den 78:e minuten. Efter utgången av sitt kontrakt med Barcelona gick han vidare till Al-Sadd SC, baserat i Doha. En del av affären är att han ska bli 2022 års fotbolls-VM-ambassadör i landet. Detta är en förberedelse för hans debut som professionell fotbollstränare. Den 13 september 2015 debuterade han med sin Al-Sadd-karriär. Han har haft ganska tuff tid att ta laget till mästarplatsen men hade äntligen tagit hem det den 29 april 2017, under Qatar Cup.

För sin internationella karriär valde Xavi att vara en del av Spanska landslaget. Han har varit med dem sedan starten 1997. 2008 tilldelades han titeln turneringens spelare. Han spelade också i VM 2010 där Spanien vann sin första cup någonsin. Han var aktiv i internationella turneringar tills han gick i pension den 5 augusti 2014. I slutändan har han gjort 28 mål på sina 202 matcher.

Höjder
Det finns flera tillfällen där Xavi visade upp sin dominans på planen. Hans självsäkerhet har gett positiv inverkan i de matcher han spelat för. En av dem var under 2011 FIFA World Cup final. Han kunde sparka ett mål och hjälpte samtidigt sin lagkamrat att göra ett till. I slutet av matchen hade de 4?0 till sin fördel. En annan höjdpunkt i karriären är hans segermål i Champions League. Hans förmåga att hitta och skapa utrymme på planen gör Xavis spelstil unik och effektiv. Han är dubbad som en av Barcelonas playmakers. Han har också en exakt godkänd frekvens som är cirka 91 % framgångsrik. Framför allt är hans förmåga att kontrollera bollen och till och med själva matchen det som gjorde honom till “Puppet Master of Barcelona.” Den här spelstilen lärdes ut av den legendariske Johan Cruyff själv förr i tiden.

Personligt liv
Xavi har, precis som alla andra professionella fotbollsspelare, valt att hålla sig privat livet utanför rampljuset. Men han är inte blyg för att uttrycka sin tacksamhet och kärlek till sin fru, Nuria Cunillera. De gifte sig i juli 2013 och välkomnade sin förstfödda den 3 januari 2016. Personligt liv Xavi har, precis som alla andra professionella fotbollsspelare, valt att hålla sitt privatliv borta från rampljuset. Men han är inte blyg för att uttrycka sin tacksamhet och kärlek till sin fru, Nuria Cunillera. De gifte sig i juli 2013 och välkomnade sin förstfödda den 3 januari 2016.