E-mail: hi@familyfully.com

Arturo Vidal

Namn: Arturo Vidal ( Arturo Erasmo Vidal Pardo )
Född: 22 maj 1987
Ålder: 35 år gammal
Födelseplats: Santiago, Chile
Höjd: 5 fot 11 tum
Yrke: fotbollsspelare, idrottsman
Taggar: spelare, idrottsman, fotboll
Förhållandestatus: gift
Mer info: Wikipedia, Instagram, Facebook, Twitter
5.0/5 (1 röster)
Innehåll: show

Arturo Vidal: biografi
Den chilenske mittfältaren Arturo Vidal, med smeknamnet King Arthur and The Warrior, blev känd för hans envisa och aggressiva spelstil i Juventus, Bayern München och Barcelona. Han började sin karriär med det sydamerikanska laget Colo-Colo och vann 3 Primera toppdivisionstitlar. Och efter en rad guldmedaljer i Europa utsågs han till en av de bästa mittfältarna i världen. Han deltog upprepade gånger i America’s Cup och UEFA Champions League-finalerna.

Barndom och ungdom
Arturo Vidal, vars fullständiga namn är Arturo Erasmo Vidal Pardo, föddes i chilenska huvudstaden i Santiago den 22 maj 1987. Tillsammans med tre bröder uppfostrades han av ägaren till grönsaksbutiken Erasmo och hans fru, husfrun Jacqueline.

Fadern var ingen bra familjefar och, en gång i ett tillstånd av berusning, nästan brände ner ett litet rum där mamman låg och sov med fyra barn. Detta fall ledde till föräldrarnas skilsmässa och tvingade 9-åriga Arturo att arbeta i stallet. På fritiden var han på gatan och spelade fotboll med andra killar. Vid ett tillfälle, när situationen blev komplicerad, bestämde sig tonåringen för att använda sin talang och fysiska förmågor för att rädda sin familj från en eländig tillvaro och blev en högt betald professionell spelare. Hans mamma lät honom gå på träning varje dag, och Arturo försvann hela dagen på planen, som låg nära huset, och började från 11 års ålder studera på amatörklubben.

Då, med med hjälp av sin farbror, som arbetade som mekaniker, gick Vidal med i Colo-Colo, där han började spela sport på allvar och få en lön på 50 $ per månad. Dessa medel räckte för att betala för verktyg, och den unge mannen utarbetade dem ärligt, istället för att gå till stadion 2 gånger i veckan varje dag. Hugo González, tränaren med ansvar för att träna ungdomslaget, noterade att Arturo, som utsågs till mittfältare, började ett individuellt program som inkluderade en strikt träningsregim, utrustning, löpning och protein.

Fotbollskarriär
2006 deltog Vidal, som medlem i Colo-Colo-laget, i professionella tävlingar för första gången och blev chilensk mästare tre gånger. En utmärkt prestation för landslaget i South America’s Cup och bronsmedaljerna i världsmästerskapet för juniorer 2007 hjälpte den unga mittfältaren att flytta till Europa och ta de första stegen mot framgång och erkännande. Början av triumfmarschen genom de berömda och framstående klubbarna var undertecknandet av ett kontrakt med Rudolf Völler och övergången till huvudlaget i Bayer Leverkusen, baserat i den tyska staden med samma namn. Storleken på överföringen, som uppgick till 11 miljoner dollar, var rekord för det chilenska laget och översteg det belopp som den spanska klubben Villarreal CF tidigare gett för sin praktikant Matías Fernández. 2007 inledde nykomlingen till den tidigare silvermedaljören i Bundesliga säsongen med en skada. Men efter att han blivit botad debuterade han i matchen mot Hamburg, och efter tre matcher öppnade han poängen. Året därpå blev Vidal en ordinarie medlem i huvudlaget och spelade en viktig roll i genombrottet i cupsemifinalen.

2010-2011 fortsatte Arturo att visa resultat och blev den bästa medlemmen i cupen. lag i antal korrekta passningar och målpassningar. Som ett resultat tog Bayer Leverkusen en 2:a plats i det tyska mästerskapet. Den chilenske mittfältaren lockade konkurrenterna och förhandlade under en tid med Bavaria München. Ledningen för en av de mest titulerade tyska klubbarna fick dock inte spelarens medgivande. Han skrev på ett 5-årskontrakt med italienarna och skrevs in i legendariska Juventus. I en match med inget mindre titulerat lag från Parma dök Vidal upp på planen för första gången och tog platsen för Alessandro Del Piero. Efter 6 minuters genombrott och pressning öppnade han ett målkonto. När man tittade på detta såg tränaren, som först trodde att mittfältaren skulle slåss om en plats i basen med en klubbmedlem Claudio Marchisio, det taktiska upplägget och hittade arbete för båda spelarna.

Under de följande åren. , blev chilenaren en av nyckelmedlemmarna i laget. Han hade dussintals assist och spektakulära mål på sitt konto. Men den viktigaste bedriften på den tiden, han betraktade hattricket i Champions League-matchen mot FC Köpenhamn och fyra titlar av vinnaren av det italienska mästerskapet, kompletterat med den personliga titeln Årets spelare med införandet av en symbolisk lag i Serie A. I slutet av kontraktet kallades Vidal, som behöll sitt ursprungliga medborgarskap, till platsen för Chiles landslag. Förutom prestationerna vann han America’s Cup 2015 och 2016. Sedan kopplades idrottsmannens biografi återigen samman med Tyskland, och han spelade i två säsonger för Bayern München, som han varit intresserad av länge.

Där fortsatte mittfältaren, klädd i en T-shirt med nummer 23, att stödja bilden av en av de bästa forwards i Europa och nådde semifinalen i Champions League, vann den tyska cupen och två guldmedaljer av Bundesliga. Detta resultat gled inte ifrån den spanska klubbens uppmärksamhet. Efter långa förhandlingar med ledningen för den tyska klubben 2018 tillkännagav Barcelona undertecknandet av ett avtal med Bayern München. På parternas begäran förblev storleken på Vidals årsavgift i den nya klubben okänd, men pressen fick veta att Joseph Bartomeu var tvungen att betala cirka 20 miljoner euro för övergången. I augusti gjorde Arturo sin debut i La Liga med Sevilla, och i oktober gjorde han sitt första och, som det visade sig, inte det enda målet.

Personligt liv Detta dämpade dock inte passionen hos de heta Chilensk kille, och han fortsatte att leta efter problem, varav ett slagsmål 2017 var ett slagsmål på en nattklubb, på grund av bristen på säkerhetsfilmer som lämnades utan böter och straff.

Arturo Vidal nu
Den 6 juli 2019 spelade Vidal igen för Chile i CONMEBOL America Cup och gjorde lagets enda mål mot den argentinska målvakten med en straffspark. Nu vilar han från spelen och förbereder sig för början av den nya säsongen i Spanien i sällskap med en tjej som nyligen blev känd för fans som aktivt använder det sociala nätverket Instagram. I maj dök bilden av Arturo omfamnad av den heta skönheten upp på fitnessmodellen Sonia Isazas sida och orsakade frågor om äktenskaplig lojalitet och datasökning om huruvida det fanns en skilsmässa. Arturo Vidal har ett nettovärde på 16 miljoner USD.

Prestationer

 • 2006 – Chilenska Primera División: A-2006
 • 2006 – Chilenska Primera División: C-2006
 • 2007 – Chilenska Primera División: A-2007
 • 2007 – Bronsmedaljör i FIFA U-20 World Cup
 • 2012, 2013, 2014, 2015 – Italiensk mästare
 • 2012, 2013, 2015 – Vinnaren av Supercoppa Italiana
 • 2014 – UEFA Champions League: Tvåa 2014–15
 • 2016, 2017, 2018 – Champion of Bundesliga
 • 2016 – Champion of Bundesliga
 • 2016, 2017 – DFL-Supercup
 • 2018 – Supercopa de España: 2018
 • 2019 – Copa América Team of the Tournament