E-mail: hi@familyfully.com

Ronaldo De Assis Moreira: Den största någonsin

Den här mannen har gjort allt som är möjligt i klubb- och landsfotbollens värld. Han har slagit de bästa lagen, spelat med de bästa spelarna och vunnit de högsta utmärkelserna. Det är verkligen beklagligt att denna otroliga, sanna fotbollsgud bara vann en Ballon d’Or. Om det bara var i mina händer. Vem är Messi? Förlåt, jag har aldrig hört talas om honom.

Av någon anledning verkar namnet Ronaldo alltid betyda legend. Brasilianske Ronaldo, Ronaldo de Assis Moreira och nu även Cristiano Ronaldo har alla varit dödliga i sitt spel.

Ronaldinho föddes i Porto Alegre, som är huvudstaden i Rio Grande do Sul, den sydligaste staten i Brasilien . Förresten, ‘Rio Grande do Sul’ betyder ‘Stor flod i söder’.

Den stora floden producerade en fantastisk spelare. Ronaldinho är en sann framgångssaga i Bollywoodstil, som kommer upp ur fattigdom och genom sin rena talang och okuvliga anda gjorde han allt vi förväntar oss att en fantastisk spelare ska göra. Naturligtvis är han inte den enda spelaren som har en trasa till rikedomshistoria, men det faktum att han gjorde det är det som spelar roll. Han bodde i ett trähus i en slum och hans familj var mycket fattig. Han förlorade sin far vid åtta års ålder. Hans lycka vände när hans bror Roberto skrev på med Gremio och de gav honom ett hus i en bättre del av staden. Sedan skrev Dinho på för Gremio och resten är historia.

Dinhos bästa form visades varken på Gremio eller PSG. De flesta kommer att hålla med om att han var som bäst i Barcelona. Jag såg honom spela i Barcelona och sedan dess har jag varit en beundrare av den här mannen. Jag följde hans framfart till Milan också, även om jag inte stöttade dem. Ronaldinho fascinerade mig med sin otroliga akrobatik, sina vansinniga dribblingar, sin vision och förmåga i spelet. Hans assist, hans färdigheter och hans kontroll är alla oöverträffade. Hans saxsparkar (eller cykelsparkar) är fortfarande färska i minnet, och jag tröttnar aldrig på att se dem på tv, om och om igen.

Men det är inte allt. Han har den unika förmågan att skapa målgivande passningar, solomål, dribblingar, färdigheter; i själva verket, om något finns i fotboll, kan han göra det. Rui Costa hade sagt om Ronaldinho:

Det finns inte många spelare som kan erbjuda målgivande passningar som han kan. Han är bara fantastisk. Han är ett sällsynt fall av en spelare som kan ge bollen var som helst. Ronaldinho begränsade sig inte till bara klubbfotboll. Han vann fotbolls-VM 2002 och även om han bara nätade två gånger gav han ett antal avgörande assist. Jag tror att han är den mest kompletta spelaren jag har sett hittills. Människor kallar Messi som nästa Maradona, Neymar som nästa Pele. Men ingen har någonsin kallats nästa Ronaldinho.

Vad mer behöver en man göra för att bli kallad den störste någonsin (i den här generationen)? Behöver han göra mål för sin klubb? Vinna World Player of the Year och priset Ballon d’Or? Vinna champions league, inhemska ligan och andra klubbtävlingar? Och land, behöver han vinna den kontinentala ligan? Och den högsta äran någonsin, World Cup? Han har vunnit allt. Det går inte att förneka att han är en fantastisk artist. Och han är inte begränsad till att bara göra mål. Han poängsätter dem med stil, elegans och elegans. Han är definitivt den mest talangfulla fotbollsspelaren jag någonsin sett.

Barcelona v Deportivo La Coruna – La Liga

Han har en oöverträffad skicklighet. Han definierar termen Joga Bonito – “spela vackert”. Du har säkert sett den där Nike-reklamen där han bär en ny uppsättning rovdjursstövlar och volleyar bollen upprepade gånger mot ribban och den nuddar inte ens marken. Jag tror inte att någon Messi eller Cristiano Ronaldo någonsin skulle kunna göra det.

Faktum är att jag tror att Ronaldinho är den enda anfallaren jag faktiskt är ett fan av, ända sedan jag såg honom spela i Barcelona. Jag är egentligen inget fan av forwards och min favoritspelare är Carles Puyol.

Men Ronaldinho är utan tvekan den största spelaren den här generationen har haft äran att observera. Det spelar ingen roll vilken klubb han spelar för, han tar alltid med sig ett ögonblick av ren magi när han har bollen. Det här är en man som med bollen har lyckats ha hela världen för sina fötter. Legender böjer sig för detta fantastiska fotbollsfenomen vi känner som Ronaldinho.