E-mail: hi@familyfully.com

Luka Modric (mittfältare) Biografi

Luka Modric (mittfältare) Biografi

Luka Modric (mittfältare) Biografi. Mittfältaren Luka Modric kommer från Kroatien och spelade för Tottenham Hotspur i Premier League innan han flyttade till Real Madrid 2012 för ett övergångspris som sades vara cirka 35 miljoner euro. 36-åringen anses vara en av de bästa mittfältarna i sin generation och är fortfarande stark, kontrollerar matcher och spelar en avgörande roll i Real Madrids 35:e La Liga-seger den här säsongen. Han har varit en viktig bidragsgivare till Real Madrids framgångar. Utöver det har han varit helt briljant för sitt lag i Champions League i år.

Dessutom belönades Modric med den berömda Ballon d’Or, som anses vara det mest prestigefyllda priset som kan tilldelas en enskild spelare för deras prestationer under en given säsong. 2018 tilldelades han pokalen som ett erkännande för hans bidrag till Real Madrid under säsongen 2017-18 samt det kroatiska landslaget under fotbolls-VM 2018.

Lön per vecka

Luka Modrics lön är 325 000 € per vecka före skatt. Det skulle motsvara 13 miljoner euro före skatt för hela året under en säsong. Detta skulle placera honom bland Real Madrid-spelarna med de högsta lönerna om han skulle ta positionen.

Modric är en av de mer erfarna spelarna i laget, och hans tidigare avtal skulle löpa ut i juni i år. Han har dock redan återupptagit sitt engagemang för klubben genom att skriva på ett nytt avtal som kommer att hålla honom där till 2023. Att investera i Modric har varit väl använda pengar under karriärens gång. Den ringa spelmakaren, som under sin debutsäsong ansågs vara ett misslyckande, har blivit en symbol för Real Madrids dominans i Europa under det senaste decenniet.

Han var medlem i Real Madrids lag. som vann Champions League tre år i rad under ledning av Zinedine Zidane, samt laget som vann turneringen 2013/14 under ledning av Carlo Ancelotti. Det är allmänt överens om att han, Toni Kroos och Casemiro utgör en av de mest begåvade mittfältstriorna genom tiderna och att de har byggt upp en känd mittfältarrelation tillsammans. Hans värde för Real Madrids fanbas har bara ökat under åren. Det har uppgetts av ett antal olika sajter att Luka Modrics nettovärde är någonstans i närheten av sjuttio miljoner dollar.

Tröjanummer

Nummer 10 är reserverat för Luka Modric. Spelaren med störst kreativitet i laget bär vanligtvis tröjan nummer 10 och spelar på positionen precis bakom anfallaren. Trots att han är en playmaker, utför Modric majoriteten av sin skada från djupare positioner än majoriteten av konventionella nummer 10:or.

Han är en enastående bollpassare och har gjort många viktiga mål under sin karriär, både av vilka är karakteristiska för en spelare som bär nummer 10. När han var tonåring spelade han för Dinamo Zagreb och bar tröja nummer 10. I Real Madrid bar han nummer 19 i totalt fem säsonger innan han bytte till nummer 10. Under hela sin karriär i Tottenham Hotspur hyllade han den bortgångne storfotbollsspelaren Johan Cruyff genom att ta på sig tröjan nummer 14.

Luka Modric är kroatisk till födelse och kroatisk till nationalitet. Luka Modric är infödd i regionen Kroatien som ligger söder om Zadar. Han blev myndig under tiden av nationens kamp för frihet från dess koloniala överherrar. På grund av förhållandena tillbringade Modric delar av sin pojkedom som flykting och tvingades flytta runt med sin familj till flera stadsdelar i Zadar under sina uppväxtår. Han lärde sig spela fotboll medan han deltog i representationslägren.

Luka Modric är 36 år gammal vid denna tidpunkt. Modric har trotsat sin ålder genom att spela med iver och beslutsamhet från spelare som är mycket yngre än han själv. han har varit ganska framgångsrik med det. I hans ålder får de allra flesta mittfältare inte många startmöjligheter, och de tävlar absolut inte på så hög nivå.

Vilka lag spelade Luka Modric för under sin karriär?

Innan Modric gjorde sitt rykte i Tottenham Hostpur, engagerade Modric sig för Dinamo Zagreb för de kommande tio åren genom att skriva på ett kontrakt 2005-06. 2008 skrev han på med Spurs och spelade under Juande Ramos, men 2009/10 var Harry Redknapp tränare och han blev en av de bästa mittfältarna i ligan.

Hans spel för Spurs drog uppmärksamhet från några av de mest prestigefyllda klubbarna i Europa. Under 2012-13 åtog sig han till slut att spela med Real Madrid, som leddes av Jose Mourinho vid den tiden. Resten, som de säger, är historia.