E-mail: hi@familyfully.com

Romelu Lukaku biografi

Endast ett fåtal fotbollsspelare har nått rekordet att ha gjort 50 mål i den engelska proffsligan och Lukaku är en av dem. Ett annat sällsynt rekord i hans fotbollskarriär är 100 gjorda mål i ligan. I den kommande artikeln kommer vi att ta en titt på den belgiske anfallaren Romelu Lukaku bio.

När Lukaka gick med i ett lokalt lag vid fem års ålder trodde ingen någonsin att den här unga begåvade pojken en dag skulle bli bästa målskytt i Belgiens landslag och det var då hans talanger upptäcktes.

Efter år av att ha spelat som ung spelare och gjort över 250 mål skrev han på sitt allra första proffskontrakt vid 16 års ålder med Anderlecht fotbollsklubb . Att spela för Anderlecht hjälpte honom att få många erfarenheter i seriösa turneringar och han lyckades göra sitt första mål på seniornivå i en match när han kom till sikte i slutminuterna av matchen som avbytare.

Enligt Romelu Lukakus biografi är hans födelsedatum 13 maj 1993, vilket tyder på att han fyllde 27 år i mars 2020. Ett intressant faktum är att den belgiske anfallaren delar sitt födelsedatum med Abby Dahlkemper som är en amerikansk professionell fotbollsspelare som spelar som försvarare för USA:s damlandslag i fotboll.

Romelu föddes och växte upp i Antwerpen, Belgien i en familj med ursprung i Kongo. Republiken Kongo är ett land i centrala Afrika, han växte upp i en absolut sportälskande familj och han ärvde förmodligen sin kärlek och passion för fotboll från sin far. Roger Lukaku, hans far var en professionell fotbollsspelare. Också hans yngre bror, Jordn, gjorde framsteg genom att gå med i Anderlechts ungdomsakademi, vilket är ganska likt hur hans äldre bror började sin fotboll.

Romelu Lukakus barndom är intressant i jämförelse med andra barn i hans ålder. Hans talanger upptäcktes av Lierse-klubben som är en belgisk proffsklubb efter att ha spelat fyra säsonger i Rupel Boom. Han spelade för klubben i två år sedan 2004. Han hann göra 121 mål på 68 matcher. Efter att ha köpts av Anderlecht började hans professionella karriär. Under det treåriga kontraktet med klubben som ung spelare gjorde han 131 mål på 93 framträdanden.

2009 på sin födelsedag, den 13 maj, skrev han på ett proffskontrakt för tre år. Först kom han in som vikarie. Men i senare matcher dök han upp som ordinarie medlem efter att ha gjort sitt allra första mål på seniornivå i en match mot Zulte Waregem den 28 augusti 2009.

Tills nu har du fått en väldigt liten insikt om Romelu Lukako biografi. Men om du är intresserad av att upptäcka mer om honom och få mer subtil information om Romelu Lukakos nationalitet, hans personliga liv och ännu mer, fortsätt att följa oss. Romelu Lukaku information. Innan vi går till Romelu Lukakus biografi kan vi få lite detaljerad information om honom för att ta reda på vilken sorts spelare han exakt är.

Bio

Fullständigt namn:> Romelu Menama Lukaku Bolingoli
Skeknamn: Tanken

Fysiskt tillstånd
Höjd: 1,90 m ( 6 fot 3 tum)
Hårfärg: Svart
Ögonfärg: Svart

Fotbollsinformation
Position: anfallare
Tröjanummer: 9
Professionell debut: 2009

Personlig information
Födelsedatum: 13 maj 1993
Födelseort: Antwerpen, Belgien
Äktenskapligt status: singel

Romelu Lukaku tidiga liv

Romelu Menama Lukaku Boilingoli föddes i staden Antwerpen i Belgien. Romelu Lukakus födelsedatum är den 13 maj 1993. Hans far, Roger Lukaku, och hans mor, Adolphin Lukaku. Hans ursprung går tillbaka till Demokratiska republiken Kongo där hans föräldrar föddes. Som vi har påpekat tidigare är Romelus far en före detta fotbollsspelare som brukade spela som forward och så även hans yngre bror vars första steg i fotbollsvärlden liknar hans bröder. Att vara född och uppvuxen i en sådan familj motiverar varför han började spela fotboll i så tidig ålder, vilket definitivt är en vändpunkt i Romelu Menamas barndom.

Lukakus talanger upptäcktes av Lierse-klubben som är ett belgiskt proffs. ligaklubb efter att ha spelat fyra säsonger i Rupel Boom. Han spelade för klubben i två år sedan 2004. Han hann göra 121 mål på 68 matcher. Efter att ha köpts av Anderlecht började hans professionella karriär. Under det treåriga kontraktet med klubben som ung spelare gjorde han 131 mål på 93 framträdanden.

2009 på sin födelsedag, den 13 maj, skrev han på ett proffskontrakt för tre år. Till en början var han vikarie. Men i senare matcher dök han upp som ordinarie medlem efter att ha gjort sitt allra första mål på seniornivå i en match mot Zulte Waregem den 28 augusti 2009.

2009-10 var en häpnadsväckande säsong i Romelu Lukakus biografi. seniornivå där han slutade med att bli målskytt i Belgien Pro League med 15 mål. Anderlechts misslyckande med att hålla fast vid sina ligatitlar resulterade i en övergång för Lukaku till Chelsea i augusti 2011. Han skrev på ett femårskontrakt med klubben. Han upplevde sin första match med Chelsea mot Fulham där Chelsea vann en seger på straffar.

Den 10 augusti 2012 bytte han från Chelsea till West Bromwich Albion. Den 12 januari 2013 var en viktig dag i Lukakośs professionella karriärhistoria där han mötte en gigantisk framgång. Han upplevde sin första flermålsmatch i proffsligan mot Reading. Hans stora funktion i kommande matcher hjälpte honom att få rykte i fotbollsvärlden.

Romelu Lukaku-profil

I juli 2014 gick han med i Everton, vilket var ett viktigt beslut i Romelu Lukakus livshistoria. Hans närvaro i Everton kan uttryckas som förtjusande. Men ett besvärligt ögonblick för honom var när han gjorde sitt första mål när han dök upp som permanent spelare i en match mot sitt tidigare lag West Brom den 13 september. Men hans reaktion efter segern mot sitt tidigare lag förklarar varför han alltid anses vara en väluppfostrad spelare. Han vägrade att fira målet som ett tecken på respekt.

I ett annat spel mot West Brom glänste han ännu en gång. I september 2015 räddade han Everton från att förlora med 2-0 mot West Brom och det vände efter att han lyckats göra två mål och laget ägde matchen efter att ha gjort totalt 3 mål. Senare hjälpte han laget att vinna över Aston Villa och gjorde två mål. Lukakus ansträngningar blommade. Han blomstrade i sin atletiska karriär och blev den femte fotbollsspelaren under 23 år som gjorde minst 50 mål i proffsligan. Ända sedan dess slog han många rekord i Everton som inte hade slagits på ganska länge. Till exempel att bli den första spelaren att göra mål för att göra mer än 20 mål i alla matcher under på varandra följande säsonger.

Evertons snabbaste mål i proffsligan gjordes av anfallaren i februari 2017 i en match mot Bournemouth. Den 10 juli 2017 tillkännagavs att Lukaku skulle ansluta sig till Manchester United och han skrev på ett femårskontrakt. Genom att spela för klubben fick han chansen att bli lagkamrat med sin nära vän, Paul Pogba. Han gjorde sin ligadebut hemma mot West Ham. Manchester United vann matchen tack vare två mål gjorda av Lukaku med slutresultatet 4-0. Romelu Lukaku stötte på sitt tidigare lag, Everton den 17 september, vilket anses vara en obehaglig incident i Romelu Lukakus bio och blev utbuad av Everton-fans efter att ha gjort det tredje målet och hjälpt laget att vinna.

Någonsin. sedan dess slog han många rekord i Everton som inte hade slagits på ganska länge. Till exempel att bli den första spelaren att göra mer än 20 mål i alla matcher under på varandra följande säsonger. Evertons snabbaste mål i proffsligan gjordes av anfallaren i februari 2017 i en match mot Bournemouth. Den 10 juli 2017 tillkännagavs att Lukaku skulle ansluta sig till Manchester United och han skrev på ett femårskontrakt. Genom att spela för klubben fick han chansen att bli lagkamrat med sin nära vän, Paul Pogba. Han gjorde sin ligadebut hemma mot West Ham. Ända sedan dess slog han många rekord i Everton som inte hade slagits på ganska länge. Till exempel att bli den första spelaren att göra mål för att göra mer än 20 mål i alla matcher under på varandra följande säsonger.

Evertons snabbaste mål i proffsligan gjordes av anfallaren i februari 2017 i en match mot Bournemouth. Den 10 juli 2017 tillkännagavs att Lukaku skulle ansluta sig till Manchester United och han skrev på ett femårskontrakt. Genom att spela för klubben fick han chansen att bli lagkamrat med sin nära vän, Paul Pogba. Han gjorde sin ligadebut hemma mot West Ham. Manchester United vann matchen tack vare två mål gjorda av Lukaku med slutresultatet 4-0. Romelu Lukaku stötte på sitt tidigare lag, Everton den 17 september, vilket anses vara en obehaglig incident i Romelu Lukakus bio och blev utbuad av Everton-fans efter att ha gjort det tredje målet och hjälpt laget att vinna. Manchester United vann matchen tack vare två mål gjorda av Lukaku med slutresultatet 4-0.
Romelu Lukaku stötte på sitt tidigare lag, Everton den 17 september, vilket anses vara en obehaglig incident i Romelu Lukakus bio och blev utbuad av Everton-fans efter att ha gjort det tredje målet och hjälpt laget att vinna.

Spelstil

Romelu Lukaku har ett rikt CV i den engelska proffsligan. Enligt Romelu Lukakus biografi har han tillbringat nästan hela sin fotbollskarriär som anfallare nummer 9 och spelar som målman på grund av sina speciella fysiska egenskaper men han är också kapabel att spela som ytter. Ett intressant faktum är att Lukaku är vänster. -fotad spelare. statistik visar att han använder båda sina ben för att sparka mål och huvudet för att slå bollen. Anfallarens stora fysik och styrka gör honom en stor tjänst genom att hjälpa honom att ta sig runt försvarare. Han är bra på att skapa möjligheter för lagkamrater och bidra till laget med precisa och smarta bollar och han är känd för sin hängivenhet för lagarbetet. Han har dock fått kritik för några av sina svagheter. Jonothan wilson menar att han ofta förlorar bollinnehav på grund av bristande bollkontroll eller med andra ord dålig första touch och även hans begränsade defensiva bidrag.

Målfirande

Romelu Lukaku målfirande har slutat kontroversiellt och unikt I ett spel mot sitt tidigare lag, Everton, blev han utbuad av publiken efter att han gjort ett mål och som ett svar kupade han öronen.
Den belgiske anfallaren indikerar att han vill ägna alla sina mål åt hans mamma i framtiden.

Romelu Lukaku utanför fotbollen

Han har en stor entusiasm för bilar. Han är kär i sin mattsvarta Mercedes. Det är den ultimata lyxsedan och han älskar att köra den. Bilen är färgad i anfallarens favoritfärger, Svart och rött. Romelu ägnar sin fritid åt att utbilda nästa generation av fotbollsintresserade barn och hjälper dem att jaga drömmen om att bli fotbollsspelare.

Romelu Lukakus personliga liv

Faktum är att en spelare med afrikanskt ursprung som spelade för europeiska lag, kämpade han för att etablera sig som en bra spelare och som så många andra svarta spelare mötte han så många hinder på vägen till framgång. Låt oss nu ta en mer detaljerad titt på hans personliga liv.
Romelu Lukaku religion romersk-katolsk. Ett intressant faktum om honom är att han inte dricker alkohol. Ett annat intressant faktum om Romelu Lukakus barndom är att han vid 18 års ålder deltog i ett TV-program som heter De school van Lukaku som sändes i ett nederländsktalande nätverk. Förutom sitt modersmål talar Lukaku flytande engelska spanska, portugisiska, italienska och även kongolesiska.

Familj, barn och relationer

Som det har nämnts tidigare, är Romelu född och uppvuxen i en fotbollsälskande familj. Förutom sin far och bror är hans kusin en professionell fotbollsspelare. Hans mamma Adolphine som är en professionell fotbollskvinna spelade en stor roll i hennes sons framtida karriär. Hans yngre syskon, Jordan är också en bra fotbollsspelare med en ljus framtid ännu bättre än sina äldre bröder.
Just nu är Lukaku för närvarande inte gift men han har en flickvän som heter Julia Vandenweghe.

Filantropi.

Det finns några bevis angående den osjälviska anfallarens filantropiska och humanitära ansträngningar. 2019 donerade Romelu Lukaku 5000 biljetter till en välgörenhetsorganisation för Belgiens match efter att ha gjort sitt 50:e landskampsmål. Han sa “Den här kampanjen är ett sätt att tacka alla människor som har stöttat mig under det senaste decenniet med landslaget”.

Juridiska frågor

Romelu Lukaku har varit ett mål för att rasmisshandel under sin atletiska karriär. Men bestämde sig vanligtvis för att hålla tyst som svar på förövarna. Som tidigare nämnt var Lukakus avhopp från Everton ganska kontroversiellt. Efter att Farhad Moshiri, brittisk – iransk affärsman och Evertons majoritetsaktieägare hävdade att Lukaku gav upp kontraktsförhandlingarna med klubben efter att ha haft ett samtal med sin mamma “som var på pilgrimsfärd i Afrika och hade sett en voodoo eller något som sa att han hade att åka till Chelsea”. Efter att ha hört talas om Moshiris uttalanden övervägde Lukaku att vidta rättsliga åtgärder.

Romelu Lukaku karriärstatistik

Efter informationen ovan om Real Madrids anfallare, har vi nedan tillhandahållit en uppsättning information om Romelu Lukakus karriär både på klubb- och internationell nivå, med detaljer om hur många matcher han har spelat och hur många mål han har gjort under dessa framträdanden.

Klubb

Som en produktiv fotbollsspelare, Lukaku har spelat för Anderlecht, Chelsea, Everton, Manchester United, Inter Milan. Lukaku gjorde totalt 294 matcher och hann göra 244 mål under hela sin professionella fotbollskarriär.

Internationellt

Utöver sina klubbprestationer fick han chansen att glänsa för sina land under internationella spel också. Under 89 matcher sedan 2010 till 2020 gjorde han totalt 57 mål för Belgiens landslag.
Den 11 oktober 2013 gjorde Lukaku två mål när Belgien vann över Kroatien med 2–1 för att säkra en plats i VM-slutspelet . 2014 tillkännagavs att Lukakus namn fanns med i Belgiens landslag för VM 2014.

I en match mot Luxemburg gjorde han ett hattrick och laget besegrade Luxemburg med 5-1. Genom att göra det ökade han sin chans att bli förstahandsvalet för sitt lands landslagsanfallare i frånvaro av hans lagkamrat Christian Benteke som misslyckades med att delta i tävlingen på grund av skada.

Under VM 2018 verkade ännu mer häpnadsväckande. I en match mot Tunisien i grupp G lyckades Romelu Lukaku och Eden Hazard båda göra två mål. Tunisiens förödande anfallsprestation gjorde Belgien en stor tjänst och förlorade matchen med 5-2. Efter matchen hyllades hans prestation av många kritiker. Men hans prestation under den första halvan av Belgiens öppningsvinst mot Panama kritiserades av hans tidigare lagkamrat.

Lukaku gjorde 4 mål i VM 2018. Han höjde sin nivå till Christiano Ronaldoś eftersom de var de två mest sannolika ägarna av den gyllene stöveln.

Romelu Lukaku utmärkelser

Otaliga utmärkelser kan nämnas i Lukakus atletiska karriär. Som tidigare nämnt är han bland de fem fotbollsspelare som lyckats göra 50 mål i den engelska proffsligan. Sedan 2010 har han medverkat i över 70 landskamper. Han anses vara den bästa målskytten i Belgiens fotbollshistoria med 40 gjorda mål. Han följde med det belgiska landslaget i världsmästerskapen 2014 och 2018.

Spelande för Anderlecht säsongen 2009-10 tillkännagavs han som ligans bästa målskytt och hjälpte sitt lag att nå sitt 30:e mästerskap i ligan. 2011 kom han till Chelsea. Han fick chansen att spela som huvudspelare i proffsligan för första gången i maj 2012 mot Blackburn Rovers. I slutet av spelet var han kvalificerad nog att äga titeln som matchens bästa spelare.