E-mail: hi@familyfully.com

Biografi om David Beckham

David Beckham – fotbollsspelare
Fullständigt namn: David Robert Joseph Beckham
Födelsedatum: 2 maj 1975 ( ålder 41)
Födelseort: Leytonstone, London, England
Residens: Beckingham Palace (1999–2014)
London, England (2014– närvarande)
Nationalitet: brittisk
Yrke: Fotbollsspelare, affärsman, modell, talesperson
Längd: 6 ft 0 in (1,83 m)
Maka/maka: Victoria Beckham (m. 1999)
Barn: 4

Early Life h3>

David Robert Joseph Beckham föddes den 2 maj 1975 i Leytonstone, östra London, England. David Beckham är en av Storbritanniens mest ikoniska idrottare vars namn också är ett globalt reklamvarumärke. Han var kapten för det engelska landslaget från 1998 till 2009, gjorde mål i tre olika fotbolls-VM och spelade mittfält för klubbar i Manchester, England, Madrid, Spanien och Milano, Italien; han vann också MLS Cup när han spelade för Los Angeles Galaxy 2011 och 2012.

Ett fenomen nästan från det ögonblick han först kunde sparka en fotboll, började Beckham spela för Manchester United, Englands legendariska fotbollslag, som 18 år och var en nybörjare vid 20 års ålder. 2007 skrev han på ett femårigt kontrakt på 250 miljoner dollar med LA Galaxy. I maj 2013 tillkännagav han planer på att gå i pension.

Han är den första engelska spelaren att vinna ligatitlar i fyra länder: England, Spanien, USA och Frankrike.

Känd för hans utbud av passningar, korsningsförmåga och böja frisparkar som höger ytter, Beckham var tvåa två gånger för FIFA World Player of the Year och 2004 utsågs han till FIFA 100-listan över världens bästa levande spelare. Han valdes in i engelska fotbollens Hall of Fame 2008. Beckham är en global ambassadör för sporten och anses vara en brittisk kulturikon.

Personligt liv

David Beckham föddes den Den 2 maj 1975 i Leytonstone, London, England, till föräldrarna Ted Beckham, en hushållsreparatör, och hans fru Sandra, en frisör, var han familjens ende son. Beckham, ett mellanbarn mellan två systrar, växte upp med föräldrar och syskon som var engagerade fans av Manchester United, Englands legendariska fotbollsfranchise.

I tidig ålder visade Beckham sitt eget löfte som fotbollsspelare och vann eftertraktade Bobby Charlton Soccer Schools National Skills-tävling vid 11 år gammal. Hans talang uppmärksammades snart av Manchester Uniteds lagtjänstemän, som bad honom att prova på klubbens ungdomsliga. Vid 16 års ålder hade Beckham lämnat hemmet och spelade för Uniteds träningsdivision. Två år senare bildade han klubben, och 1995 var han nystartare på heltid.

1997 började Beckham dejta Victoria Adams, efter att hon deltagit i en Manchester United-match. Hon var känd som “Posh Spice” från popmusikgruppen Spice Girls, en av världens bästa popgrupper på den tiden, och hans team hade också en stor framgång.

Därför, deras förhållandet väckte omedelbart stor uppmärksamhet i media. Paret döptes till “Posh and Becks” av media. Han friade till henne den 24 januari 1998 på en restaurang i Cheshunt, England.

Den 4 juli 1999 gifte han sig med sångerskan Victoria Beckham (nee Adams) från den populära musikalgruppen The Spice Girls. David och Victoria Beckham har fyra barn: sönerna Brooklyn Joseph (född 4 mars 1999), Romeo James (född 1 september 2002 i London) och Cruz David (född 20 februari 2005 i Madrid; ordet “cruz” är spanska för “cross” ”); och dottern Harper Seven (född 10 juli 2011 i Los Angeles).

Beckhams tre söner har alla spelat fotboll i Arsenal Academy. Liksom sin far har Brooklyn och Romeo båda gjort modellarbete och utsetts till GQ:s bäst klädda brittiska män. Beckhams äldste son Brooklyn spelade tidigare fotboll för Arsenal U16, men släpptes i slutet av säsongen 2014–15.

I april 2004 bar den brittiska tabloiden News of the World påståenden från Beckhams tidigare personliga assistent Rebecca Loos att han och Loos hade en utomäktenskaplig affär. En vecka senare hävdade den malaysiskfödda australiensiska modellen Sarah Marbeck att hon hade legat med Beckham vid två tillfällen. Beckham avfärdade båda anklagelserna som “löjliga”.

I september 2010 meddelade Beckham att han gjorde en domstolsansökan mot den prostituerade Irma Nici och flera andra för påståenden i tidningen In Touch att han hade sex med henne. Även om tidningen senare accepterade att anklagelserna mot Beckham var osanna, avslogs hans domstolsansökan enligt amerikanska lagar om yttrandefrihet.

Spelkarriär

1999 , ledde han Manchester United till Premier League-titeln, FA-cupen och Champions League-titeln. Tack vare en frispark i sista minuten mot Grekland 2001 kvalificerade England sig till VM 2002. Samma år skrev Beckham på ett treårigt kontrakt på 22 miljoner dollar för att stanna kvar i Manchester United.

Han skrev på ett fyraårskontrakt med Real Madrid, som började den 1 juli 2003 och värt potentiella 40 miljoner dollar.

Beckham förblev en pålitlig målskytt och hans framträdanden lockade mer publik. Hans tröjförsäljning och andra merchandisingavtal förblev lukrativa för klubben, som fortsatte att underprestera, oavsett Reals lednings högre förväntningar.

2005 blev Beckham en UNICEFs goodwillambassadör. Han var också inblandad i att främja Londons framgångsrika anbud till de olympiska spelen 2012. Hans tredje säsong i Madrid var omärklig, och han fick mycket kritik, främst för att laget slutade tvåa efter Barcelona i spanska “La Liga” och förlorade mot Arsenal i European Champions League.

Under FIFA World Cup 2006 spelade han för England och blev den första engelska spelaren någonsin att göra mål i tre världscuper. I kvartsfinalmatchen mot Portugal byttes Beckham ut på grund av sin skada i mitten av matchen. Utan honom förlorade det engelska laget och slogs ut ur världscupen.

I juni 2007 spelade Beckham sin sista match för Real Madrid, vann en medalj och firade med sina vänner Tom och Katie Cruse, som deltog i spel. Detta var hans fjärde, och förra säsongen där, som avslutade sitt kontrakt med klubben.

Amerikas fascination av Beckham och hans decennium av dominans kulminerade 2007, när fotbollsspelaren flyttade över Atlanten för att skriva på en rapporterad femma -år, $250 miljoner affär med LA Galaxy. Flytten handlade lika mycket om att ge Victoria Beckhams karriär ett lyft (hon hjälpte till att driva beslutet att flytta till USA) som det handlade om att ge USA:s Major League Soccer ett skott för armen. Inom 48 timmar efter undertecknandet sålde Galaxy mer än 5 000 säsongskort.

Beckhams karriär sedan han flyttade till USA har dock varit stenig. Han har drabbats av skador, stukat ett knäligament sin första säsong i LA och senare missat chansen att spela i världscupen 2010 på grund av en hälsenaskada.

2011, efter att ha vunnit sin första MLS Cup, avslutades hans femåriga avtal med Los Angeles Galaxy. Vid den tiden blev Beckham inbjuden att spela för Paris Saint-Germain.

2012 hjälpte Beckham Los Angeles Galaxy att behålla sitt mästerskap genom att besegra Houston Dynamo med 3-1 i sista matchen och vinna MLS Cup 2012. Hans sista framträdande för Los Angeles var den 2 december 2012. Beckhams tröja nr 23 har varit den mest sålda i MLS och en av de bästa i världen, eftersom han utökar sin image som en av sportens ledande ikoner. Trots att han spelar sitt bästa på mittfältets högra sida kan Beckham vara farlig var som helst på planen och kan göra skillnad i en stor match med en passning, ett inlägg eller en frispark. Förmodligen kan ingen i spelet konkurrera med Beckhams noggrannhet i frisparkar, eftersom han kan sätta bollen på en lagkamrats huvud med otrolig precision. Han är fortfarande en avgörande spelare, oavsett ålder.

I januari 2013 skrev David Beckham på ett 5 månaders kontrakt med Paris Saint-Germain.

Den 16 maj 2013 – bara dagar efter att ha vunnit en titel med franska klubben Paris Saint-Germain – meddelade den 38-årige Beckham att han skulle lägga av i slutet av säsongen 2013 och avsluta sin 21-åriga fotbollskarriär.

Senast 2013 Beckham hade blivit krediterad som Englands rikaste idrottsman, enligt uppgift tjäna mer än 46 miljoner dollar årligen.

Beckham var Englands lagkapten 59 gånger, den fjärde högsta efter Bobby Moore och Billy Wright båda med och Bryan Robson med 65. frisparksmål mot Ecuador i andra omgången av VM 2006, Beckham fick medlemskap i två av fotbollens exklusiva klubbar: han blev den ende engelska spelaren – och den 21:a spelaren i världen – som gjorde mål i tre världscuper; Real Madrids lagkamrat Raúl uppnådde också denna bedrift några dagar tidigare. Det gjorde honom också till bara den femte spelaren i världscuphistorien att göra mål två gånger från en direkt frispark; de andra fyra var Pelé, Roberto Rivelino, Teófilo Cubillas och Bernard Genghini (Beckham hade tidigare gjort mål på detta sätt mot Colombia i den första omgången av VM 1998). Alla tre målen var mot sydamerikanska lag (Colombia, Argentina och Ecuador) och från fasta spel (de två ovan nämnda frisparkarna och en straff mot Argentina).

Övriga aktiviteter

Beckham har stöttat UNICEF sedan sina dagar i Manchester United och i januari 2005 blev den engelske förbundskaptenen Goodwill-ambassadör med särskilt fokus på UNICEF:s Sports for Development-program. 2012 träffade han Storbritanniens premiärminister David Cameron på Downing Street 10 för att uppmana till fler åtgärder för att hjälpa barn som drabbats av undernäring runt om i världen. 2015, hans tionde år som UNICEF-ambassadör, lanserade Beckham 7: David Beckhams UNICEF-fond för att hjälpa till att skydda barn i fara. I juni 2015 besökte han Siem Reap i Kambodja, där han träffade barn som utsatts för våld. Beckham har lovat sitt stöd för kampanjen Unite for Children, Unite Against AIDS. Han är också beskyddare av Elton John AIDS Foundation.

Den 17 januari 2007 fick Rebecca Johnstone, en 19-årig cancerpatient från Hamilton, Ontario, Kanada, ett överraskande telefonsamtal från Beckham. Efter samtalet skickade han henne en Real Madrid-tröja med sin signatur på. Rebecca dog den 29 januari 2007. Den 1 juli 2007 dök Beckham upp som talare vid Concert for Diana som hölls på Wembley Stadium, London för att fira prinsessan Dianas liv nästan 10 år efter hennes död. Intäkterna från konserten gick till Dianas välgörenhetsorganisationer samt till välgörenhetsorganisationer som hennes söner prinsarna William och Harry är beskyddare av.

Beckham medverkade också i ett public service-meddelande från 2007 för Malaria No More US, som annonserade behovet av billiga sängnät. TV-inlägget sändes i USA på Fox Networks, inklusive Fox Soccer Channel, och kan även ses på YouTube.

Utmärkelser

Club

Manchester United

 • Premier League (6): 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002 –03
 • FA-cupen (2): 1995–96, 1998–99
 • FA Community Shield (2): 1996, 1997
 • FA ungdomscupen ( 1): 1992
 • UEFA Champions League (1): 1998–99
 • Intercontinental Cup (1): 1999

Riktigt Madrid

 • La Liga (1): 2006–2007
 • Supercopa de España (1): 2003

LA Galaxy

 • MLS Cup (2): 2011, 2012
 • MLS Supporters’ Shield (2): 2010, 2011
 • MLS Western Conference
 • Vinnare (vanlig säsong) (3): 2009, 2010, 2011
 • Vinnare (slutspel) (3): 2009, 2011, 2012

Paris Saint-Germain

 • Ligue 1 (1): 2012–13

< strong>Internationell

< p>England

 • Tournoi de France: 1997
 • FA sommarturnering: 2004

Individuell

 • Ballon d’Or – Tvåa: 1999
 • FIFA World Player of the Year – Silver Award: 1999, 2001
 • Månadens spelare i Premier League (1): augusti 1996
 • Premier League-ledare i assist (3): 1997-1998, 1999-2000, 2000-2001
 • PFA Årets unga spelare (1): 1996–97
 • FWA Tribute Award: 2008
 • Sir Matt Busby Årets spelare (1): 1996–97
 • < li>Årets spelare i England: 2003

 • Årets ESM-lag: 1998–99
 • Årets fotbollsspelare i UEFA-klubben (1): 1998–99
 • < li>Årets UEFA-klubbmittfältare (1): 1998–99

 • Årets lag i UEFA: 2001, 2003
 • Premier League 10 Seasons Awards (1992–93 till 2001– 02):
 • Decenniets inhemska och övergripande lag
 • Decenniets mål (vs. Wimbledon, 17 augusti 1996)
 • Årets BBC Sports Personality (1): 2001
 • BBC Sports Personality of the Year Lifetime Achievement Award (1): 2010
 • < li>Årets spelare i Real Madrid (1): 2005–06

 • Årets lag i Premier League PFA (4): 1996–97, 1997–98, 1998–99, 1999–2000
 • FIFA 100
 • ESPY-utmärkelser:
 • Bästa manliga fotbollsspelare: 2004
 • Bästa MLS-spelare (2): 2008, 2012
 • English Football Hall of Fame: 2008
 • MLS Comeback Player of the Year Award (1): 2011
 • PFA Team of the Century (1997–2007): 2007< /li>

Order och specialutmärkelser

 • Officer of the Order of the British Empire av drottning Elizabeth II: 2003
 • < li>Förenta nationernas barnfond (UNICEF) Goodwill Ambassador (2005–nuvarande)

 • “Storbritanniens största ambassadör” – 100 Greatest Britons-priser
 • The Celebrity 100, nummer 15 – Forbes, 2007
 • Nummer 1 på listan över de 40 mest inflytelserika män under åldern av 40 i Storbritannien– Arena, 2007
 • Tid 100: 2008
 • Gold Blue Peter Badge vinnare, 2001
 • Do Something Athlete Award, 2011