E-mail: hi@familyfully.com

Biografi av Sir Alex Chapman Ferguson

INTRODUKTION

Sir Alex Chapman Ferguson, en levande fotbollslegend föddes den 31 december 1941 i Glasgow, Skottland. Under hela sin livstid som fotbollsspelare och manager har han varit ett av de mest konsekventa och anmärkningsvärda namnen i spelet. Han var tidigare fotbollsspelare i det skotska fotbollslaget och har även spelat för olika engelska klubbar. Han blev bäste målskytt genom att göra 31 mål i Scottish League. Senare, 1974, fick hans karriär som fotbollstränare en kickstart när han valdes till manager för ett lag som heter East Stirlingshire. Efteråt flyttades han till många klubbar och valdes till samma post i klubbarna inklusive St. Mirren och Aberdeen. Han blev också vald till manager för Skottlands internationella lag och ledde dem i ett år. År 1986 började hans väg till ära när han valdes till manager för en av de mest populära och en av de största fotbollsklubbarna under den rådande tiden “Manchester United”. Han har varit på samma post sedan dess och hans 26 år långa karriär i Manchester United har varit en av de mest härliga och spännande för någon manager i sportvärlden. Han är karismatisk, smart och flexibel och hans arbetsnarkoman attityd har gynnat teamet som helhet på så många sätt och därmed är han en viktig och inflytelserik del av teamet. Han har lett laget på segervägen från 6 november 1986 till 19 maj 2013 när han tillkännagav sin pensionering. Denna period bevittnade Manchester United med en vinstprocent på 59,67%.

“Vissa människor vill inte jobba men jag vill fortsätta arbeta.”

– Sir Alex Ferguson.

PRESTATIONER

Under Sir’s…

… mitt på papper …

…/authors/a/alex_ferguson .html. Senast tillgänglig 7 mars 2014.

Alex Ferguson Citat | Fotboll+vetenskap.(2014). Alex Ferguson citat. Tillgänglig: http://footballsci.wordpress.com/quotes/alex-ferguson-quotes/. Senast besökt 9 mars 2014.

Ledarskapsstilar – Ledarskapsförmåga från MindTools.com. (2014). Ledarskapsstilar – Ledarskapsförmåga från MindTools.com. Tillgänglig på: http://www.mindtools.com/pages/article/newLDR_84.htm. Senast tillgänglig 7 mars 2014.

Top 10 citat av Sir Alex Ferguson | Sir Alex 26-årsjubileum. (2014). Topp 10 citat av Sir Alex Ferguson | Sir Alex 26-årsjubileum. Tillgänglig på: http://manutddiehardfans.com/top-10-quotes-by-sir-alex-ferguson/. Senast tillgänglig 1 mars 2014.

Alex Fergusons ledarskap. (2014). Alex Ferguson ledarskap. Tillgänglig på: http://www.leadership-with-you.com/alex-ferguson-leadership.html. Senast åtkomlig 7 mars 2014.